033 2452596 robin@timmer-gww.nl

Agrarisch loonwerk

We werken in een krimpende markt, veehouders en akkerbouwers worden grootschaliger en de kleinere agrarïer ‘verdwijnt’.
Waar wij ons in onderscheiden? Onze werkwijze. Korte lijnen wat betreft de planning, en afspraak is afspraak!

Uiteraard voeren wij onze werkzaamheden uit met een jong machinepark, voorzien van de nieuwste technieken. Maar het belangrijkste, een groep gedreven werknemers met kennis van zaken en passie voor het vak. Neem een blik op onderstaande pagina of neem contact met ons op wat we voor u kunnen betekenen!

Bemesten

Doordat wij beschikken over een sleepslangcombinatie, 2 getrokken tanken en een breedstrooier zijn wij breed inzetbaar, onze vakkundige chaffeurs zorgen ervoor dat uw mest snel en nauwkeurig uitgereden wordt!

 

  • Tjalma sleepslangcombinatie met sectie afsluiting. Geschikt om al uw soorten gras & bouwland te bemesten. Tractor uitgerust met RTK GPS en brede lagedruk banden.
  • 14m3 enkelas tank met schuifas, doorstroommeter & turbovuller.
  • 12m3 tandemastank met schuifas, doorstroommeter & turbovuller.
  • Tebbe breedstrooier – uitgerust met weeginrichting.
  • Vloeibare kunstmest & spuiwater spuiten met een getrokken veldspuit met 22 meter werkbreedte.
  • Tevens zijn onze getrokken tanken uit te rusten met bouwland injecteurs.

Gras maaien – harken & inkuilen

Om het juiste product van uw land te halen is het van belang om op de juiste tijden te maaien, wij kunnen u hierin voorzien met 2 triple maaiers. Uw gras laten harken door ons is geen probleem, wij kunnen dit in samenwerking met derden voor u verzorgen. Wij kunnen op diverse manieren het gras voor u binnen halen.
Hakselen & Oprapen
Wij maken gebruik van Claas hakselaars bestuurd door ervaren chauffeurs.  Percelen op afstand? Door gebruik te maken van 10 silagewagens variërend van 35 tot 60 m3 inhoud is dat geen enkel probleem! In onze Kaweco Thorium kunt u kiezen van 0 tot 40 messen, zo kunnen wij de gewenste snijlengte creëren. Deze machines zijn voorzien van granulaatstrooiers om toevoegmiddelen toe te dienen. Het kuil aanrijden doen wij met shovels op dubbelucht bediend door ervaren machinisten.

Maïs zaaien & inkuilen


Door de jaren heen is de maïsbouw een specialiteit van ons geworden, van bemesten, grondbewerking & zaaien tot oogsten. U kunt uw hele maïsbouw aan ons overlaten. Wij zaaien de mais met een 8-rijer zaaimachine met toediening van vloeibare kunstmest en een tractor die is uitgerust met RTK GPS. Met onze Claas hakselaars met respectievelijk een 8 rijer en een 6 rijer is capaciteit geen probleem, zeker gezien het grote aantal silagewagens mogen wij ons specialist noemen op het gebied van verre transporten. Door middel van shovels op dubbellucht en eventueel een extra tractor op de kuil wordt deze vakkundig verdicht. Natte maïsoogst? Onze Claas 870 is om te bouwen naar een rupshakselaar, dit in combinatie met aangedreven karren op hoge banden zorgen ervoor dat ook uw lage nattere percelen er netjes af gemaaid worden. Mocht het nodig zijn kunnen wij uw mais op locatie wegen door middel van onze mobiele weegbrug.

Grondbewerking


Egaliseren met kilverbord, grasland beluchten, ploegen met een 5 schaar wentelploeg, rotorkopeg met pneumatisch zaaimachine, geschikt voor volvelds zaaien en op rijen( tarwe, gerst etc. ) Allemaal voorbeelden van grondbewerking, we beschikken over een ruim assortiment aan machines, zodat we alles in eigen beheer kunnen uitvoeren. Wilt u uw grasland vernieuwen? Moet u wel of geen kalk strooien? Wij geven u graag advies over de juiste bewerking.

Ook het korven van uw sloot is mogelijk met een midikraan van 6 ton en een maaikorf van 3 meter breed. Tevens kunnen wij de inkoop van al uw producten verzorgen (Zaaizaden, landbouwplastic, zand(slurven), gebroken puin, sleufsilo’s etc etc. )

Persen & Wikkelen / Hoge druk baaltjes persen

In samenwerking met derden persen & wikkelen wij uw kuilgras, uiteraard is het daarna mogelijk om met een shovel en eventueel een wagen uw balen thuis te krijgen! Onze kleine balenpers is uit te rusten met een slee, zodat uw balen direct de wagen op kunnen.

Neem contact op